PSYKOTERAPEUT JANNE BRØNS

Tlf. 22 16 47 98

Parterapi

Relationelle udfordringer


Parterapi forudsætter, selvfølgelig, at I begge 2 deltager. Parterapi kan være for kæreste- ægtepar, men også for forælder/barn (voksen eller teenager) og søskende (voksne), venne- eller veninde par.

Parterapi hjælper med de problemer, der opstår i jeres relation. Problemerne kan bestå af flere ting. I langt de fleste tilfælde vil der være tale om problemer parterne imellem. Parterapi hjælper med at overvinde de problemer, der er – uanset om det er et individuelt problem for den ene part, eller om begge parter er involveret.

Min erfaring fra parterapi er, at der bag problemerne næsten altid ligger manglende forståelse af hinanden og manglende indlevelse i hinandens verden, men også, at begge er ulykkelige, frustrerede eller vrede.

 


Parterapi kan være en hjælp i mange parrelationer, hvor der mangler liv, glæde og nærhed, som kendetegner et godt og nært forhold. Ofte er begge ulykkelige over magtkampene, men ved ikke, hvad der skal til for at ændre det. Hver for sig er parterne tilbøjelige til at placere skylden hos den anden.

Det er imidlertid ikke personerne, men derimod relationen, der er omdrejningspunktet og derfor også den, som skal ændres. Kærlighed er ikke altid nok.

Det kræver også samlivsevner at få jeres relation eller parforhold til at fungere.


"Jeg vil anbefale alle skilsmissepar at gå i terapi, for børnenes skyld. Det har i hvert fald virket for os."

Læs om Jannie og hendes eksmand, der gik i parterapi for at blive skilt på en ordentlig måde...


Priser og rabatmuligheder

Betaling med betalingskort, kontant eller via mobilepay.


Forståelse, indlevelse og klar kommunikation


Forståelse, indlevelse og klar kommunikation, kan løse mange tilsyneladende uløselige problemer og give mulighed for at leve mere afklaret med det, der ikke kan forandres.

Denne forståelse kan skabes i parterapi. Jeg arbejder også med parterapi i dansk-udenlandske parrelationer, hvor der tales henholdsvis dansk,  skandinavisk eller engelsk.
 


Jeg har endvidere et solidt kendskab til særskilte problematikker hos mennesker, der er opdraget ifølge Islam.

Det er aldrig for sent med parterapi. Vælger I parterapi, fordi I allerede har besluttet jer for, at I skal skilles eller afbryde forholdet, kan parterapi hjælpe til at sikre, at evt. fælles ansvar og fremtidig kommunikation omkring f.eks fælles børn sikres og bevares på bedst mulig vis.


Kan I genkende jeres relation i nogle af nedenstående eksempler, kan I have udbytte af parterapi


 • De samme problemer vender tilbage igen og igen uden at blive løst, og føles efterhånden så utålelige, opslidende og drænende, at jeres relation er tyndslidt og ved at briste.
 • Forskellige behov f.eks nærhed kontra behov for afstand m.m.
 • Forskellige opfattelser af, hvordan man skal få hverdagen og parforholdet til at fungere.
 • Jalousi.
 • Kommunikationsproblemer.
 • Misbrug og afhængighed - ex. arbejde, alkohol, sex, spil, stoffer osv.
 • Nærværsproblematikker.
 • Problemer med familie og/eller svigerforældre.
 • Sexuelle problematikker.
 • Uenighed omkring børneopdragelse også stedbørn.
 • Utroskab.